HV Hipot им овозможува на клиентите на Shijiazhuang услуги за пуштање во работа за комплетни комплети опрема за тестирање PD-Free

HV Hipot им овозможува на клиентите на Shijiazhuang услуги за пуштање во работа за комплетни комплети опрема за тестирање PD-Free

Неодамна, техничкиот персонал на ХВ Хипот беше поканет во Шиџиажуанг, провинцијата Хебеи.Целта на ова патување беше да му обезбеди на клиентот услуги за обука и дебагирање за „GDYT-5kVA/50kV комплетен сет на опрема за тестирање - PD Free“.

GDYT系列无局部放电试验装置

Систем за тестирање без делумно празнење од серијата HV Hipot GDYT

 

 По пристигнувањето на местото за тестирање, нашите техничари и одговорното лице за клиентот детално ја соопштуваа ситуацијата на локацијата, а потоа продолжија со инсталирање на „целосен сет на уред за тестирање - без делумно празнење“.
Тест објект (со користење на железна жица за симулирање на празнење на врвот)

Место за инсталација и ожичување на опремата

 

Бидејќи клиентот е изложен на овој уред за прв пат, разбирањето на уредот е релативно мало.Нашите техничари се фокусираат на обука на клиентите за ожичување на опремата и мерки на претпазливост при употреба.

 

 

За време на процесот на обука, клиентот беше ентузијаст, комбинираше теорија и пракса и брзо ја совлада употребата и мерките на претпазливост на оваа серија опрема.Досега, патувањето за пуштање во употреба на HV Hipot Shijiazhuang беше успешно завршено.


Време на објавување: 22-септември 2022 година

Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја